Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Ik ben Adorien ten Doeschate, 59 jaar, moeder van drie volwassen kinderen en sinds twee jaar bekend met Parkinson. Bij Parkinson duurt het vaak lang voordat de diagnose wordt gesteld. De beginklachten zijn onduidelijk en beginnen meestal zo geleidelijk, dat je niet weet wat er aan de hand is. Soms merk je het zelf niet op, maar je omgeving wel. “Je loopt anders Adorien”. Nu, ruim twee jaar na de diagnose, zit ik er anders in. Moest ik er eerst niets van weten, nu heb ik contact met andere Parkinsonpatiënten, ga ik naar symposia en verdiep me in wat ik zelf kan doen om de klachten te verminderen. De grootste uitdaging is om een goede balans te vinden tussen mijn werk, privéleven en Parkinson.  En nu ga ik deze grote fietstocht maken samen met andere Parkinsonpatiënten, onder de vlag van Parkinson2Beat.

Welkom bij de blog van Adorien ten Doeschate

Adorien is een van de fietsers die met het Rondje Europa 2019 meerijdt. Deze stoere dame met Parkinson is niet bang en rijdt op haar e-bike volbepakt vrolijk mee door Europa.

Wij wensen Adorien heel veel plezier op deze bijzonder tocht naar Praag, Bratislava, Wenen en weer terug. Tijdens de tocht bezoeken we ambassades, lokale Parkinson verenigingen, een bijzondere kliniek, een heuse prins en krijgen we een rondleiding door bijzonder fraai museum met een van de grootste Cobra-collecties.

Met het fietsen door Europa vraagt Adorien aandacht voor Parkinson en werft ze fondsen voor fundamenteel onderzoek naar Parkinson. Aan het einde van het jaar wordt hiervoor een cheque overhandigd aan de Parkinson Vereniging.

Wilt u meer informatie over het doneren klik hier.

 

Warm hart

Parkinson2Beat genomineerd
Stemmen (gratis) gaat zo:
- Klik hier
- Vul gegevens in
- Klik op Stem
- Ga naar uw email en bevestig

P1: 635 stemmen 10.000 euro <-- Parkinson2Beat
P2: 582 stemmen   5.000 euro
P3: 460 stemmen   2.500 euro

Als je meerdere emailadressen hebt
mag je meerdere keren stemmen

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.

What can you do to help?