Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Blog Adorien 190821

Naar huis

 

En dan is het zo ver…. Terug naar huis. Ik ben al vroeg wakker. Alles is ingepakt. De fiets uit de parkeergarage halen, de tassen erop, ontbijten en met zijn allen gaan we naar het station om mij uit te zwaaien. Al eerder heb ik gekeken waar het station is en waar de lift is op het station (was niet zo duidelijk zichtbaar). Toch presteer ik het om die ochtend verkeerd te fietsen. Met navigatie komen we ruimschoots op tijd. De voorzitter van parkinson2beat, Jacques Vermeeren, gaat ook mee met de trein naar Wenen en pakt daar later op de dag het vliegtuig naar Düsseldorf. Wij zullen ongeveer gelijktijdig in Düsseldorf aankomen. Op het station nog wat uitleg over onze fietstocht aan iemand. Zo gaat dat vaker als we ergens staan, eten of verblijven. Dan eindelijk vertrekt de trein, uitzwaaien en in Wenen overstappen op de ICE naar Düsseldorf. Nu is er plaats voor mijn fiets. Er komen nog meer fietsen, dan er plaatsen zijn en het personeel weet het op te lossen. Dit keer mag alles mee. Onderweg hoor ik dat de auto van Irma en Paulus kapot is, waardoor zij nog niet naar huis kunnen en dat Ruud de autosleutel van Tirza’s auto in zijn jaszak heeft, waardoor hij terug kan fietsen……

De trein heeft vertraging, rijdt zelfs een station voorbij en moet dan terug, waardoor ik de overstap in Düsseldorf mis. De fiets past daar niet eens in de lift. Ik vraag aan twee jongens of ze mijn fiets de trap af willen tillen, wat ze gelijk doen. Gelukkig is Jacques dan ook in Düsseldorf en brengt hij mij naar huis. Met de fiets in de auto, klep achterbak open, ben ik toch even bang dat mijn fiets eruit zal vallen. Maar nee hoor, we komen goed aan en om 23.00 ben ik dan moe en voldaan thuis aangekomen, waar mijn voordeur mooi versierd is!! en Frank zit te wachten.

Wat we in drie weken gefietst hebben, kan in één dag met de trein. De teller staat op 1700 km.

Ik ben nu bijna een week thuis als ik het verhaal van de laatste twee dagen op schrijf. Zoals iemand al tegen me zei; het is nog niet af, het lijkt of je nog in Bratislava bent…..

Ik kijk terug op een hele mooie reis, met veel avonturen en belevenissen.  Met wat ontberingen, vele leuke, mooie momenten en ook veel humor.  De reis is nog niet helemaal af, we hebben namelijk nog de afsluiting op de Cauberg op 7 september, waar we allemaal weer zullen zijn.  En ondertussen is Ruud de terugweg alleen aan het fietsen om op 7 september op de Cauberg aan te komen.

 

 
Sponsors

Het weer

Weersverwachting
Amsterdam
Weeronline.nl - Meer weer in Amsterdamweeronline.nl Altijd jouw weer

What can you do to help?

0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas