Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Dag 116 - Fietstocht Eersel

Zondag 21 oktober 2018
Het is weer vroeg opstaan om de fietsdag voor te bereiden. Ontbijt op bed voor Tirza. Peter de V. is er ook al vroeg om te helpen. Om 11:00 stroomt iedereen binnen. Het is een bonte mengeling van bijzondere (lig)fietsen, tandems, trikes, aankoppelhandbikes etc. Handen worden geschud en foto's gemaakt. Marc is bezig met het maken van een film. Jammer genoeg is de man die het oorspronkelijk zou doen er niet bij. Hij blijkt een TIA/CVA te hebben gehad afgelopen week. Sterkte en beterschap! Maia is er ook met een aantal mensen en Barbara C. een energieke vrouw met helaas een aantal handicaps. Ik spreek af met haar dat ik haar buddy zal zijn bij de nachtwandeling tbv Epilepsie. Ook gaan we samen in de buurt van Nijmegen (haar woonplaats) ook een fietstocht organiseren voor Parkinson. We verkopen een wielershirt, drinken nog een bakkie en dan vertrekt de bonte stoet vrolijk en energiek en laat mijn vrouw Tirza achter bij mijn huisje. Ik heb haar gevraagd of ze ons over 12 kilometer weer wil opvangen met koffie en thee en een plakje cake bij pleisterplaats Kappellerhof waar ik vaak langs ga. En inderdaad vinden we Tirza daar terug pratend met eigenaresse Maranca. Het zonnetje schijnt. Het waait niet en iedereen heeft het naar de zin. Buurman Clemens vertelt leuke en interessante dingen over de buurt. Nadat iedereen langs het toilet is geweest gaan we verder en komen langs het Russendorp. Een naam die verwijst naar de waterplant met de naam Pitrus. De arme bevolking van vroeger maakte daar hun huizen van. Google maar eens. Ik weet zeker dat u de plant kent.
We nemen een kopje soep bij een volgend restaurantje. zoeken en vinden de sleutel van een mede-fietser. Het laatste stuk doen we in een keer. Het wordt wat later dan 15 uur, maar daar heeft niemand een probleem mee. Half 5 rijden we weer mijn erf op. Tirza heeft weer voor een kopje koffie gezorgd voordat iedereen tevreden naar huis gaat.

Ik heb een heerlijke relaxte fietsdag gehad met heel veel leuke (nieuwe) vrienden. Dank Maia nog voor het mooie boek wat ik heb gekregen.

 
Sponsors

Corona

Voorlopig zijn alle activiteiten opgeschort tot 01 juni. We proberen gereed te zijn als we weer vrij kunnen ademhalen. Parkinson2Beat wenst iedereen veel gezondheid, wijsheid en sterkte en natuurlijk ook een beetje geluk.

Het weer

Weersverwachting
Amsterdam
Weeronline.nl - Meer weer in Amsterdamweeronline.nl Altijd jouw weer
0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas