Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Blog Ruud 190821

Bratislava| Wenen

afscheid van de heerlijke bedden en het overvloedig ontbijt. We zijn vroeg op om Adorien en Jacques naar het station te brengen. De drie fietsers gaan met de fiets uiteraard. We arriveren allemaal tegelijk op het station en zoeken naar het perron. We hijsen de fiets van Adorien in het rijtuig en jacques en Adorien maken zich op voor een lange tocht terug naar huis. Fijn dat Jacques kan meehelpen met overstappen. Hij heeft zijn auto in Dusseldorf staan.

Dan blijkt dat de auto van Paulus en Irma stuk is. Ruud stelt zijn vertrek uit en Paulus en Tirza rijden met twee auto's naar de garage. ze zullen er naar kijken als ze tijd hebben... We eten gezamenlijk maar het is nogal fris. Ik vraag de sleutel van de auto en haal een fleece trui uit een koffer. Het is ondertussen al bijna 14 uur. Ik moet nog circa 70 km naar Wenen. Dus ik excuseer mij en vertrek op de trike. Tirza blijft zolang bij Paulus en Irma om verder te kunnen helpen met de auto.

Ik fiets langs de prachtige Donau, prachtig vanwege de zeer zachte kleur die de rivier heeft, varierend van grijs-blauw tot groen-blauw. Ik geef presentaties en dan zal ik dit proberen te laten zien. ik ben rond de 40 km onder weg als ik word gebeld door Tirza. Heb jij mijn autosleutel nog? We moeten er beiden hartelijk om lachen. Deze vertraging kan er vandaag ook nog wel bij. Ik begin aan de weg terug langs de mooie Donau. Ik zet er flink de sokken in en rij na 1,5 uur weer het plein op. Kort overleg met Tirza en de groep. We besluiten dat we wederom vertrekken naar Wenen en wel zien hoe ver we komen. Ik rij het plein weer af en ontmoet sommige mensen voorde 3de keer deze rit. Een blik van herkenning bj sommigen. Ik passeer voor de 3de maal de Oostenrijkse grens en doe mijn uiterste beste om betrouwbaar te kijken. De douanier lacht vriendelijk terug. Ik rij over een Hochwasser Schutzdam door de natuur. Het is ontworpen door een man met een hele grot rechte liniaal. Ik voorbij een enorme produktieplant van Pfizer. Het is dan al bijna 19 uur. Ik zie een leuk romantisch pensionnetje en informeer Tirza. De pensionhoudster adviseert een goed visrestaurant en dan hebben wij onze eerste romantische avond samen met zijn tweetjes deze vakantie. Morgen nog een dag samen en dan moet Tirza weer werken. ze heeft het maar druk met mij. Dankjewel schat.

Tot morgen.

Er is weer wat aktie nodig bij de KRO-NCRV Actie Warm Hart waarvoor we zijn genomineerd. We staan helaas weer op de tweede plaats waarmee we virtueel geen 10.000 verdienen, slechts de helft. Dat is doodzonde. Blijf aub stemmen (en mee helpen verzamelen). Dit kan door hier te klikken. 

 
Sponsors
0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas