Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Boeken

Boeken kunnen een goede bron van informatie zijn.
Parkinson2Beat steunt graag goede initiatieven op dit gebied.

 

Auteur : Peter van den Berg
Titel Een nieuwe uitdaging met Parkinson

 

Bij de 'Ziekte van Parkinson' wordt veelal gedacht aan een chronisch-progressieve ziekte bij ouderen. Dat beeld klopt grotendeels. Een relatief beperkte groep krijgt echter op jonge leeftijd te maken met de Ziekte van Parkinson. In de bloei van hun leven worden zij geconfronteerd met een ziekte die langzamerhand steeds meer ‘grip’ op hun leven en het leven van hun geliefden. Daarbij komen ook vragen wat dit voor gevolgen heeft voor gezin, werk en de toekomst. In dit boek komen vanuit het perspectief van degenen die (op jonge leeftijd) te maken krijgen met de Ziekte van Parkinson deze en veel andere onderwerpen en vraagstukken aan de orde. Ervaringsdeskundigen en professionals uit Nederland en België delen in deze bundel hun kennis en ervaringen met het omgaan met de ziekte van Parkinson.

U kunt het boek bestellen of informatie vragen door een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. naar Peter te sturen.

 


 

Auteur : Kees Vermunt & Koen Lucas
Titel Parkinson & stress


Dit praktische boek verklaart allereerst de invloed van Parkinson op stress, en de invloed van stress op je symptomen. Ze vormen een vicieuze cirkel die alleen maar te doorbreken is aan de stress-kant. En daar helpt de rest van het boek je bij: Met het heldere ‘ONTSPAN-model’ krijg je 7 stappen (waarvan je er vaak maar een paar nodig hebt) om stress te verminderen en daardoor minder last van Parkinson te hebben.
Het is een echt werkboek, waarin duidelijk moeite is gedaan om alles zo beknopt en duidelijk mogelijk te beschrijven. Veel oefeningen, die prima zelf thuis te doen zijn en bij elk hoofdstuk een herkenbare casus van iemand met Parkinson voor wie het model goed heeft gewerkt.

De schrijvers zijn coaches die gespecialiseerd zijn in de uitdagingen rond Parkinson. Het boek is voortgekomen uit hun observatie dat het eerste onderwerp in een coachtraject heel vaak het beperken van stress is.

U kunt het boek bestellen of informatie vragen door een email naar Koen te sturen.


 

Auteur : Kitty Sijmons & Koen Lucas
Titel Minder Parkinson, meer leven


Aan de hand van de ‘reis’ met Parkinson van auteur en ervaringsdeskundige Kitty Sijmons, worden 12 fasen beschreven in het proces van diagnose naar een goed en prettig leven, ondanks de aandoening.

Dat zijn uiteraard niet alle uitdagingen waar iemand met Parkinson tegenaan loopt, maar wel een aantal van de belangrijkste en lastigste, zoals: de schok van de diagnose, erover praten met je omgeving, ontkenning en acceptatie, hulp accepteren zonder de regie uit handen te geven, omgaan met tegenvallers en je richten op een goed leven (i.p.v. op je ziekte).

De 12 hoofdstukken bevatten telkens:

  • een toepasselijk gedicht of uitspraak van Kitty,
  • een verslag van een belangrijke gebeurtenis of fase in haar ziekte- en leerproces,
  • een inhoudelijke toelichting van Koen Lucas en
  • de verwijzing naar een online video-training die de lezer helpt om constructief stappen te maken

Beide auteurs zijn coach, gespecialiseerd in het helpen van mensen met Parkinson. Het boekje is lekker kort gehouden (80 pagina’s A5) en leest makkelijk weg. Het is heel prettig dat ervoor is gekozen om de oefeningen als video-training aan te bieden, want dat maakt het doen van die oefeningen wel erg makkelijk. Een boek en een online training voor de prijs van een pocket.

U kunt het boek bestellen of informatie vragen door een email naar Koen te sturen.

 

Warm hart

Parkinson2Beat genomineerd
Stemmen (gratis) gaat zo:
- Klik hier
- Vul gegevens in
- Klik op Stem
- Ga naar uw email en bevestig

#|stem|prijs      |wie
1   3051  € 10.000  Dogs Curacao (*)

2   2242    € 5.000 Parkinson2Beat
3   1135    € 2.500 Africa Wood Grow
4   1041    Stichting mensen in nood 0341
5     916    Veluwse wens ambulance

Als je meerdere emailadressen hebt
mag je meerdere keren stemmen
(*) Na stemronde is er nog een jury

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.

What can you do to help?