Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Badminton

Vanwege het Corona virus is het helaas voorlopig niet mogelijk te badmintonnen. Dit tot nader order. Als u een seintje wil als het weer van start gaat dan kunt u een email sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

U kunt zich opgeven voor het badmintonnen door hier te klikken. 

Badminton voor mensen met Parkinson klachten, hun partners of introducés

Mijn naam is Wim Leenen en ik was werkzaam als bewegingstherapeut op de GGzE Eindhoven. In onze vrije tijd spelen mijn echtgenote Jetty en ik vanaf de oprichting badminton bij de club aldaar.

Door de klachten die Jetty heeft na enkele jaren Parkinson wordt het ‘wedstrijd-badminton’ voor haar lastiger. Je kunt van medespelers niet verwachten dat ze tijdens wedstrijden daar steeds rekening mee houden. Het zou ook jammer zijn om er dan maar mee te stoppen. Daardoor is het idee ontstaan om de GGzE te vragen om de sportzaal ter beschikking te stellen voor badminton voor de doelgroep mensen met Parkinson klachten, hun partners of introducés.

De raad van bestuur draagt dit initiatief een warm hart toe maar laat ook weten dat de GGzE geen verantwoordelijkheid c.q. aansprakelijkheid voor incidenten accepteert die plaatsvinden in de sportzaal. Deelname aan de badmintonactiviteit is op eigen risico.

We weten uit ervaring hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. We bieden een aangepaste vorm van badminton aan waarbij het accent zal liggen op plezierig bewegen binnen ieders mogelijkheden. Geen wedstrijden dus om de punten maar wel partijtjes om in beweging te zijn en het plezier in het spel.

Badmintonervaring is niet vereist. Om te kunnen starten zijn rackets en shuttles aanwezig. Het is wel nodig om zelf voor zaalsportschoenen te zorgen. De sportzaal heeft een veilige houten vloer. De begeleiding en het beheer van de ruimte neem ik als vrijwilliger op me.

Wanneer: op zondagen tussen 10:30 en 12:00 uur van begin september tot en met eind mei m.u.v. feestdagen. Je bepaalt zelf hoe lang je in die anderhalf uur wilt spelen. In de zitruimte aangrenzend aan de sportzaal is gratis thee, koffie en water beschikbaar.

Waar: Grote Beekstraat 22, 5626 NE Eindhoven.

Naast de sportzaal kun je vrij parkeren, volg bij de hoofdingang aanwijzing P11.

 

De bijdragen van € 2,00 per keer per deelnemer gaat eens per jaar samen met de opbrengst van een sponsorpotje in zijn geheel naar de stichting Parkinson2Beat t.b.v. het bevorderen van fundamenteel onderzoek. Zie ook www.parkinson2beat.nl

Met sportieve groeten,

Jetty & Wim Leenen

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 
Sponsors

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.

0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas