Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Parkinsoniada 2022 in Nederland

For the English version of this page click here

Klik voor het inschrijfformulier:
hier als deelnemer en
hier als begeleider.
- All other languages click here

Wat is Parkinsoniada
De Olympische Spelen zijn voor veel mensen het ultieme sportevenement. Dit geldt ook voor mensen met Parkinson. Zij passen echter niet binnen de huidige wedstrijden als Paralympics (geen armen en/of benen en/of blind) en Specialympics (Syndroom van Down). Parkinson2Beat organiseert daarom haar eigen 'olympische spelen' genaamd Parkinsoniada samen met lotgenoten uit andere landen. Meer info...

Waar en wanneer
Eindhoven, de prachtige vriendelijke stad met al haar technisch vernuft, is de locatie voor Parkinsoniada 2022. De sportactiviteiten vinden plaats op 05 en 06 augustus 2022 als we te gast zijn bij de Technische Universiteit Eindhoven. 04 augustus is er een Welkomstborrel. Meer info...

Deelnemers en inschrijven
De Parkinsoniada staat open voor deelnemers met de Ziekte van Parkinson. Waarbij meedoen het belangrijkste is. Het is zelfs mogelijk je nu al aan te melden. U reserveert dan alvast een plaats in dit mooie evenement. Klik voor het inschrijfformulier:
hier als deelnemer en
hier als begeleider.

Welke sporten
De sporten zijn speciaal gekozen voor mensen met Parkinson. Het betreft sporten als atletiek (100m, 800m, 5km, verspringen en kogelstoten), badminton, basketbal (3x3), curling, darten, duathlon, golfen, jeu des boules, spinning, squash, tafeltennis, tennis, voetbal en zwemmen. Bij basketbal hebben we ook strafworpen nemen en bij voetbal het nemen van strafschoppen. Tenslotte zal bij het golfen naast het lopen van 9 holes ook een wedstrijd worden gedaan in putten en pitchen. De duathlon is een zwemloop (10 km lopen en 1 km zwemmen) Meer info...

Hoe
Het event ademt een aantal typische olympische plechtigheden. Zo zullen de deelnemers tijdens de openingsceremonie het Eindhovens atletiekstadion binnenlopen. Hier vinden ook de uitreiking van de medailles en de sluitingsceremonie plaats. Op de eerste avond zijn er culturele activiteiten gepland waarbij de landen en groepen zich kunnen presenteren. Enkele filmbeelden geven een goed beeld van deze Parkinsoniada.

Vrijwilligers
Heeft u interesse om mee te denken of te helpen dan kunt u ons nu al een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sturen.
Als je nog niet bekend bent met het begeleiden van mensen met Parkinson dan kun je bijvoorbeeld de e-learning `Sporttrainers voor parkinson` volgen. Dit is geen verplichting, maar het geeft u wel een voorsprong.

Sponsoring in natura
Wilt u ons helpen sponsoren dan bent u altijd welkom. We hebben een speciale pagina waarop we aangeven welke materialen en diensten behoefte aan is. Direct contact opnemen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.kan natuurlijk ook.

Doelstellingen

 • Inclusie
  Mensen met Parkinson de mogelijkheid bieden mee te doen aan de 'olympische spelen'.
 • Fondsen werven voor fundamenteel onderzoek.
  Heeft u interesse in het sponsoren van dit mooie grote evenement dan graag contact opnemen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Parkinsoniada 2022 Sponsors

 

    Sportlocaties
     
  Sportlocaties
   

 

 Culturele avond

 

Project management
Vrijwilligers

 

Atletiek stadion

 

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.

 • Leefstijl
 • Program
 • Inschrijf
 • Doneer
 • Parkinson
 • Results
 • Donate
 • Vrijwilliger
 • Sponsor
 • Merchandise
 • Blog
 • Contact
 • 0

  AGENDA
  Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


  Meer info onder 'Merchandise'

  Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
  Auteur(s) Dominique Prins
  Titel Minder Parkinson, meer leven
  Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas