Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Santiago de Compostela

Beschrijving
De beroemde pelgrim wandeltocht wordt ook wel de 'Camino' of de 'Jacobsroute' genoemd. Het trekt over prachtige eeuwenoude paden, langs rivieren en door bergen. Geslapen wordt in oude kloosters waar de pelgrims vooral veel persoonlijke verhalen aan elkaar vertellen. Dit is heel bijzonder en geeft een warme intieme sfeer. De Pyreneeën zijn prachtig. Het eten is goed. Je komt helemaal tot jezelf.

Organisator
Ik ben Erik de Waal, 64 jaar. Parkinson is drie jaar geleden bij mij vastgesteld. Inmiddels ben ik geheel afgekeurd. Ik heb besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten maar een eindje te gaan wandelen. Vandaar mijn stichting ParkinsonWeg. Ik zoek lotgenoten die de uitdaging aan willen gaan en mee willen lopen. Samen lopen wij om geld bijeen te brengen voor bestrijding van onze aandoening.

Planning
De start was 15 juni en in oktober hoopt Erik weer terug te komen. 21 juni is Erik en zijn team langs Eersel gelopen en hebben ze gelogeerd in de Postelse Abdij.

Tips

  • Er is een speciaal paspoort wat korting geeft op de overnachtingen in de pelgrim slaapplaatsen. Deze kun je kopen in Vessem.
  • Vergeet niet je medicijn paspoort gratis bij jouw apotheek op te halen
  • Plak stickers aan binnenzijde van bijvoorbeeld je rugzak met het opschrift ICE. ICE staat voor In Case of Emergency. Dit is een internationaal bekende term voor de persoon waarmee contact moet worden als er iets aan de hand is.

Interessante websites
Camino forum

Meer informatie of aanmelden
Wil je meer informatie klik dan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.

What can you do to help?

0