Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Dansen

Gezonde mensen vinden het vaak leuk om te dansen en dat geldt ook voor mensen met Parkinson. Voor hen zijn er aanvullende redenen waarom dansen en bewegen in het algemeen goed zijn:

  • Parkinson patiënten zijn geneigd hun bewegingen kleiner te maken. Dansen maakt dat hun grotere bewegingen weer worden gestimuleerd;
  • Er zijn vele voorbeelden van patiënten die bevriezingsverschijnselen hebben, maar dan plotseling wel mooi soepel kunnen dansen. Het trainen van gewicht verplaatsen kan hier helpen;
  • Soms worden Parkinson patiënten minder positief door hun ziekte. Hun omgeving kan hier soms onder lijden. Plezier maken samen met je partner is dan natuurlijk heerlijk.

Deze pagina bevat adressen van de aanbieders van danslessen speciaal voor Parkinson patiënten. Alfabetische volgorde.


Kadans (Arnhem, Ede, Nijmegen)


Mijn naam is Natalie Lewin en ik ben opgeleid Dance for Health docente. Daarnaast heb ik diverse masterclasses gevolgd bij Andrew Greenwood (Switch2Move) en David Leventhal (Dance for PD New York).  Mijn dansers zeggen zich door de lessen sterker en soepeler te voelen. Ze komen ook op de dagen dat het wat minder gaat omdat ze weten dat het hen goed doet. Elke les is een feestje en daar krijg je energie van! U bent van harte welkom om een maand gratis mee te dansen om te kijken of u net zo enthousiast wordt. Wilt u zich hiervoor aanmelden of wilt u meer weten over de lessen? U kunt mij bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 17724193

Graag tot ziens! Natalie


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (omgeving Delft)
Timmermans fysiotherapeut aangesloten bij ParkinsonNet en verbonden aan de Pieter van Foreest. Haar specialiteit is Salsa. Elke maandag van 11:00 tot 12:00 in

De Bieslandhof
Beukenlaan 2
Kleine oefenzaal
fysiotherapie

Deze les wordt u aangeboden voor € 6,75. Meer informatie klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-23174234 (ma, di & do)


Sentias (omgeving Eindhoven)

Sentias is latijn voor 'Met gevoel en veel inlevingsvermogen'. Lousanne is fysiotherapeut en werkt samen met ParkinsonNet, Ergotherapie de Kempen en Creative Consciousness Nederland.
De belangrijkste doelstelling van Sentias? Mensen fysiek en mentaal sterk en vol zelfvertrouwen weer in het leven laten staan.

Meer informatie


Louise Rutten (Eindhoven Parktheater)
WHO bevestigt het: dansen is gezond! De laatste jaren is er in de medische wereld steeds meer aandacht gekomen voor de effecten van dans op mensen met bijvoorbeeld Parkinson, Reuma, MS en Dementie. Diverse onderzoeken tonen aan dat wekelijks dansen zorgt voor een verbetering van balans, houding, flexibiliteit, kracht en coördinatie. Iedere woensdag en donderdag verzorgt docent Louise Rutten daarom op de Grote Foyer danslessen, waarin zij streeft naar welzijn en plezier. Laat je voeten een keer spreken en schuif aan!
Woensdag: 10:30 - 11:30
Donderdag: 11:00 - 12:00
Lesgeld per maand: € 37,50
Partnerabonnement € 60,00 (2 personen)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Switch2Move / Dance for Health foundation (omgeving Eindhoven)

Andrew Greenwood is de oprichter en heeft 40 mensen opgeleid in dansen speciaal voor Parkinson.
Meer informatie over waar u mee kunt dansen vindt u hier. Bent u geïnteresseerd om getraind te worden in de dansmethode, neem dan contact op met Andrew.


Rediscoverme en DansPark (geheel Nederland)

Dit is de opvolger van DanceForHealth.

"De samenwerking van DansPark met stichting ReDiscoverMe. DansPark is de naam die wij (Dido, Emily, Marjolein, Els en Anke, allen DfH-docenten) hebben gekozen om samen verder te gaan met onze lessen en deze verder te kunnen blijven ontwikkelen.

ReDiscoverMe is een initiatief van Damar Lamers, een jonge danseres die door MS werd getroffen en zocht naar een inclusieve manier van dansen. Onze doelstellingen lopen dermate synchroon, dat een samenwerking heel logisch voelt.”


Sabine Woertman
Dans Docent Oefentherapeut
Ik leef en dans met Parkinson
www.beweegendans.nl 
tel. +31 627 577 468

 Dit is een test van Roel

Wilt u helpen?

01. Doneren
fundamenteel
onderzoek 

NL27 RABO 034 11811 61

02. Sponsoren
03. Laat u sponsoren
04. Cadeau bon
05. Kleding kopen
06. Tulp kopen
07. Koop kunst
      Maak kunst
08. Fiets mee
09. Wandel mee
10. Vlieg mee
11. Golf mee
12. Badminton mee
13. Dans mee
14. Muziek maken
15. Vrijwilliger
16. Flessenautomaat
17. Flyer 
18. Artikel in krant
19. Share Facebook
20. Share Twitter21. Share Instagram
22. Share YouTube

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.