Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Parkinsoniada 2020

U kunt hier inschrijven

Waarom dit initiatief
De Olympische Spelen zijn voor veel mensen het ultieme sportevenement. Dit geldt ook voor mensen met Parkinson. Parkinson2Beat organiseert daarom haar eigen 'Olympische Spelen' genaamd Parkinsoniada samen met lotgenoten. Meer info...

Waar en wanneer
Parkinsoniada vindt in 2020 van vrijdag 31 juli t.m. zondag 02 augustus plaats in Tsjechië in het plaatsje Dubňany. Meer info...

Kosten
De kosten aan het evenement zelf bedragen 20 euro. Daarnaast komen kosten als de reis, overnachten en eten en drinken. Totale kosten komen op circa 250 euro voor dit bijzondere lang weekend.

Deelnemers
Parkinsoniada is voor mensen met Parkinson(isme) uit de deelnemende landen. Indien u Nederlander bent en het leuk vindt mee te doen met de Parkinsoniada, kunt u zich opgeven door hier te klikken.

Welke sporten
De sporten zijn speciaal gekozen voor mensen met Parkinson. Het betreft in 2020 sporten als basketbal (strafworpen), tafeltennis, jeu des boules, curling, darten, blaaspijpschieten, schieten op (voetbal)goal, bowling, ringwerpen en schaken. In 2021 wordt dit mogelijk uitgebreid met badminton, golf en fietsen. Meer info...

Hoe
Aan het begin van de sportactiviteiten vinden een aantal typische Olympische plechtigheden plaats o.a. het binnenlopen van de teams in de reusachtige sporthal als ware het het Olympisch stadion. Ook zijn er culturele activiteiten waarbij de landen en groepen zich kunnen presenteren. Enkele filmbeelden geven een goed beeld van deze Parkinsoniada.

In de toekomst Parkinsoniada in Nederland
In 2020 doet Nederland (middels Parkinson2Beat) voor de eerste keer mee met Parkinsoniada. Als dit goed bevalt wordt in 2021 Parkinsoniada in Nederland georganiseerd. Heeft u interesse op enigerlei wijze mee te denken schroom niet en stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sponsoring
Heeft u interesse om te helpen of te sponsoren dan bent u altijd welkom. We hebben een speciale pagina waarop we aangeven waar behoefte aan is. Direct  contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.kan natuurlijk ook.

 
Sponsors

Corona

Voorlopig zijn alle activiteiten opgeschort tot 01 juni. We proberen gereed te zijn als we weer vrij kunnen ademhalen. Parkinson2Beat wenst iedereen veel gezondheid, wijsheid en sterkte en natuurlijk ook een beetje geluk.

Donaties

Eindbedrag 2018 : € 13.495
Eindbedrag 2019 : € 13.625
Status                   : Overhandigd

Bedrag (06apr20)  : € 5.705         


  Totaalbedrag     : € 32.825

Het weer

Weersverwachting
Amsterdam
Weeronline.nl - Meer weer in Amsterdamweeronline.nl Altijd jouw weer

Wilt u helpen?

01. Doneren
Kan op rek
NL27 RABO 034 11811 61

02. Sponsoren
03. Laat u sponsoren
04. Cadeau bon
05. Kleding kopen
06. Tulp kopen
07. Koop kunst
08. Fiets mee
09. Wandel mee
10. Vlieg mee
11. Golf mee
12. Badminton mee
13. Dans mee
14. Muziek maken
15. Iets organiseren
16. Vrijwilliger
17. Flessenautomaat
18. Flyer 
19. Artikel in krant
20. Share Facebook
21. Share Twitter22. Share Instagram
23. Share YouTube

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.

0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas