Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Parkinsoniada 2022 in Nederland

For the English version click here

Wat is Parkinsoniada
De Olympische Spelen zijn voor veel mensen het ultieme sportevenement. Dit geldt ook voor mensen met Parkinson. Zij passen echter niet binnen de huidige wedstrijden als Paralympics (geen armen en/of benen en/of blind) en Specialympics (Syndroom van Down). Parkinson2Beat organiseert daarom haar eigen 'olympische spelen' genaamd Parkinsoniada samen met lotgenoten uit andere landen. Meer info...

Waar en wanneer
Eindhoven, de prachtige vriendelijke stad met al haar technisch vernuft, is de locatie voor Parkinsoniada 2022. De sportactiviteiten vinden plaats op 05 en 06 augustus 2022 als we te gast zijn bij de Technische Universiteit Eindhoven. 04 augustus is er een Welkomstborrel. Meer info...

Deelnemers
De Parkinsoniada staat open voor deelnemers met de Ziekte van Parkinson. Waarbij meedoen het belangrijkste is. Het is zelfs mogelijk nu al een vooraanmelding te doen.  U komt dan op een lijst te staan en wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Welke sporten
De sporten zijn speciaal gekozen voor mensen met Parkinson. Het betreft sporten als basketbal (strafworpen), voetbal (strafschoppen) tafeltennis, jeu des boules, curling, darten en schaken. Het is een goed gebruik dat het organiserende land enkele karakteristieke sporten toevoegt aan haar programma. In 2022 wordt het programma uitgebreid met badminton, golf, hardlopen (100 m), zwemmen en fietsen (op spinbikes). Meer info...

Hoe
Het event ademt een aantal typische olympische plechtigheden. Zo zullen de deelnemers tijdens de openingsceremonie het Eindhovens atletiekstadion binnenlopen. Hier vinden ook de uitreiking van de medailles en de sluitingsceremonie plaats. Op de eerste avond zijn er culturele activiteiten gepland waarbij de landen en groepen zich kunnen presenteren. Enkele filmbeelden geven een goed beeld van deze Parkinsoniada.

Vrijwilligers
Heeft u interesse om mee te denken of te helpen dan kunt u ons nu al een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.
Als je nog niet bekend bent met het begeleiden van mensen met Parkinson dan kun je bijvoorbeeld de e-learning `Sporttrainers voor parkinson` volgen. Dit is geen verplichting, maar het geeft u wel een voorsprong.

Sponsoring in natura
Wilt u ons helpen sponsoren dan bent u altijd welkom. We hebben een speciale pagina waarop we aangeven welke materialen en diensten behoefte aan is. Direct contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.kan natuurlijk ook.

Financiële sponsoring
Het evenement heeft 2 doelen:
a.) Mensen met Parkinson de mogelijkheid bieden mee te doen aan de 'olympische spelen'.
b.) Fondsen werven voor fundamenteel onderzoek.
Heeft u interesse in het financieel sponsoren van dit mooie grote evenement dan graag contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Parkinsoniada 2022 Sponsors

 

    Sportlocaties
     
  Sportlocaties
   

 

 Culturele avond

 

Project management
Vrijwilligers

 

Wilt u helpen?

00. Rabo Clubsupport

01. Doneren
Kan op rek
NL27 RABO 034 11811 61

02. Sponsoren
03. Laat u sponsoren
04. Cadeau bon
05. Kleding kopen
06. Tulp kopen
07. Koop kunst
      Maak kunst
08. Fiets mee
09. Wandel mee
10. Vlieg mee
11. Golf mee
12. Badminton mee
13. Dans mee
14. Muziek maken
15. Vrijwilliger
16. Flessenautomaat
17. Wordt Parkinson trainer
18. Flyer 
19. Artikel in krant
20. Share Facebook
21. Share Twitter22. Share Instagram
23. Share YouTube

Donaties

Bedrag '18 : € 13.495
Bedrag '19 : € 13.625
Status  : Overhandigd

Bedrag (nov):€ 10.273


Totaal        : € 37.393Doneren
 kan op rek
NL27 RABO 034 11811 61

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.

0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas