Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Rondje Europa 2019

Achtergrond
Fietsen door Europa, een monstertocht van 10.000 km was in 2018 een mooi succes. Daarom gaan we het in 2019 nog een keer organiseren. De details worden nu gepland.

Aanmelden
Wil je meer informatie, heb je mogelijk belangstelling om mee te fietsen of wil je misschien meehelpen organiseren, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Doneren of sponsoren
Stichting Parkinson2Beat is ingeschreven bij KvK. Klik hier voor meer info
We kennen vele manieren van doneren en hebben hiervoor een aparte pagina. Klik hier.
Sponsoring is vaak maatwerk daarom vragen we u ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen. We nemen dan direct contact met u op.

Beschrijving

 • Het 'Rondje Europa 2019' op de fiets is bedoeld voor alle mensen met of zonder Parkinson.
 • De afstand is ca. 3.000 km. U kunt ook delen meefietsen.
 • De globale planning gaat uit van circa 75 km per dag fietsen.
 • De tocht vindt plaats een week na de Nijmeegse wandelvierdaagse. Het start 26 juli en loopt t.m. 06 september. Dat is circa 6 weken. De data worden in onderling overleg definitief vastgesteld.
 • De fietstocht gaat vanuit Nederland naar Duitsland, Polen, Tsjechië en Slowakije.
 • Een professionele Poolse gids helpt ons de mooiste plekjes te vinden. Ik verheug mij bijvoorbeeld al op de bekende Poolse zoutmijnen, het mooie Krakauen en het Tatra-gebergte.
 • In Bratislava bezoeken we het museum van de moderne kunst van de Nederlander(!) Gerard Meulensteen. Schitterende Cobra-stukken.
 • De fietstocht kan worden verreden met alle type fietsen zoals MTB, race fiets of trike. Dit maakt dat we over het algemeen over asfaltwegen rijden. 
 • De fietsen mogen gebruik maken van ondersteuning. We bevelen het zelfs aan. Tijdens de tocht moet je vanwege de diversiteit aan fietsen en fitheid wel rekening met elkaar houden.
 • Als je geen geschikte fiets hebt dan kunnen wij je daar wellicht mee helpen. Informeer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • We proberen de tocht zo laagdrempelig mogelijk te houden vwb kosten zodat iedereen die belangstelling heeft mee kan.
 • De grootste kostenpost is het slapen. We proberen deze kosten zo laag mogelijk te houden door gebruik te maken van organisaties als Warmshowers.org, Vrienden van de fietst, vrienden en kennissen etc. Dit maakt dat we des te meer geld kunnen inzamelen tbv fundamenteel onderzoek.
 • Als je meefietst dan is het ook leuk als je dat doet in het wielershirt van Parkinson2Beat. Het wielershirt van 2018 vind je hier. Volgend jaar rijden we in een 2019 versie.
 • Reisverzekering dien je zelf af te sluiten.
 • Parkinson2Beat gaat er van uit dat u sponsors meeneemt of mee helpt te vinden. Hoe dat gebeurt wordt in onderling overleg afgesproken.
 • Ruud rijdt in ieder geval mee met deze tocht.
 • Ook dit jaar is het de bedoeling dat we een aantal ambassades bezoeken langs de route. De uitnodiging van de ambassade in Bratislava in Slowakije is reeds binnen. Tijdens het bezoek proberen we een beeld te krijgen hoe Parkinson in dit land wordt ervaren. Vaak wordt hiervoor door de ambassade de nationale Parkinson Vereniging uigenodigd.
 • Ook dit jaar worden er metingen gedaan voor en na de tocht door het RADBOUD ziekenhuis afdeling neurologie. Aan dit onderzoek doen in ieder geval de Parkinson patiënten mee (indien ze dat willen), maar wellicht ook andere mensen. Metingen van 2018 worden gebruikt in een wetenschappelijk artikel. Ook in 2019 is dat het doel.

De planning is dat we voor 01feb19 de gehele route, tijdsduur en de kosten kunnen presenteren aan je.Wil je meer informatie klik hier
Wil je jezelf aanmelden klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heb je interesse in sponsoren klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wil je sponsoren, maar weet niet precies waarmee, klik hier.

 

Donatie Informatie

2019
Bedrag (12 mei)        : € 2.504,60

2018
Eindbedrag (31dec) : € 13.492
Status                         : Overhandigd                 
Totale afstand          : 10.022 km
                                      : € 1,35 / km   
Totale KCal (sport)  : 221.763 KCal
                                      : € 0,06 / KCal


Totaalbedrag             : € 15.999,60

Wilt u helpen?

1. Doneren
2. Sponsoren
3. Laat u sponsoren
4. Cadeau bon
5. Kleding kopen
6. Tulp kopen
7. Fiets mee
8. Wandel mee
9. Vlieg mee
10. Golf mee
11. Badminton mee
12. Dans mee
13. Muziek maken
14. Iets organiseren
15. Vrijwilliger
16. Flessenautomaat
17. Flyer 
18. Artikel in krant
19. Share Facebook
20. Share Twitter21. Share Instagram
20. Share YouTube

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.