Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Santiago de Compostela

Beschrijving
De beroemde pelgrim wandeltocht wordt ook wel de 'Camino' of de 'Jacobsroute' genoemd. Het trekt over prachtige eeuwenoude paden, langs rivieren en door bergen. Geslapen wordt in oude kloosters waar de pelgrims vooral veel persoonlijke verhalen aan elkaar vertellen. Dit is heel bijzonder en geeft een warme intieme sfeer. De Pyreneen zijn prachtig. Het eten is goed. Je komt helemaal tot jezelf.

Organisatie
De tocht wordt georganiseerd door een onafhankelijk team wat gebruik maakt van de faciliteiten die Parkinson2Beat reeds heeft opgetuigd in 2018. Dit maakt dat dit team zich alleen maar hoeft te concentreren op haar kern activiteit en dat is wandelen. Hiermee wordt dus geld en tijd gespaard. Ook kan Parkinson2Beat inhoudelijk helpen want de fietstocht van 10.000 km in 2018 ging voor een flink deel over dezelfde Camino route.

Tips

  • Er is een speciaal paspoort wat korting geeft op de overnachtingen in de pelgrim slaapplaatsen. Deze kun je kopen in Vessem.
  • Vergeet niet je medicijn paspoort gratis bij jouw apotheek op te halen
  • Plak stickers aan binnenzijde van bijvoorbeeld je rugzak met het opschrift ICE. ICE staat voor In Case of Emergency. Dit is een internationaal bekende term voor de persoon waarmee contact moet worden als er iets aan de hand is.
  • Paklijst wordt aan gewerkt
  • Kosten wordt aan gewerkt
  • Planning wordt aan gewerkt
  • etc

Interessante websites
Camino forum

Meer informatie of aanmelden
Deze pagina zal steeds verder worden gevuld met steeds meer detailgegevens.

Wil je meer informatie of zelfs al aanmelden, klik dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u helpen?

1. Doneren
2. Sponsoren
3. Kleding kopen
4. Tulp kopen
5. Sporten
6. Vliegen
7. Muziek maken
8. Dansen
9. Iets organiseren
10. Vrijwilliger
11. Flessenautomaat
12. Flyer 
13. Artikel in krant
14. Share Facebook
15. Share Twitter16. Share Instagram
17. Share YouTube