Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Boeken

Boeken kunnen een goede bron van informatie zijn.
Parkinson2Beat steunt graag goede initiatieven op dit gebied.


Auteur : Peter van den Berg
Actie : Koopt u voor 31 oktober 2020 beide boeken dan doneert Peter 5 euro aan Parkinson2Beat en brengt hij geen verzendkosten in rekening. Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor uw bestelling.

Een nieuwe uitdaging met Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson wordt veelal gedacht aan een chronisch-progressieve ziekte bij ouderen. Dat beeld klopt grotendeels. Een relatief beperkte groep krijgt op jonge leeftijd te maken met de ziekte van Parkinson. In de bloei van hun leven worden zij geconfronteerd met een ziekte die langzamerhand steeds meer 'grip' op hun leven en het leven van hun geliefden krijgt. Daarbij komen ook vragen wat dit voor gevolgen heeft voor gezin, werk en de toekomst. In dit boek komen vanuit het perspectief van degenen die (op jonge leeftijd) te maken krijgen met de ziekte van Parkinson deze en veel andere onderwerpen en vraagstukken aan de orde. Ervaringsdeskundigen en professionals uit Nederland en België delen in deze bundel hun kennis en ervaringen met het omgaan met de ziekte van Parkinson.

U kunt dit boek bestellen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het boek kost los € 29,95.


Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte
Je staat midden in het leven en opeens krijg je te maken met een chronische ziekte. Hoe ga je daarmee om, als patiënt en als naaste? Deze bundel heeft als doel hoop, troost en perspectief te bieden en bevat daarnaast veel praktische handvatten voor een waardevol leven.

Naast een kennismaking met ziektes als Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), Dementie, Kanker, ziekte van Lyme, Multiple Sclerose (MS), ziekte van Parkinson, Reuma en Spierziekten komen alle kanten van een chronische ziekte aan de orde: werk, relaties, gezin, emoties en financiën:

  • Voor patiënten en zieken: herkenning in persoonlijke verhalen. Je moet verder, maar hoe?
  • Voor familie en vrienden: begrip en handvatten. Hoe kun je een chronisch zieke steunen?
  • Voor collega’s: inzicht in de grenzen aan het functioneren. Wat kun je verwachten van je collega?
  • Voor professionals: kennis over de persoonlijke ervaring van een patiënt/ kant van een ziekte. Hoe bied je de meest passende zorg?

Peter hoorde op zijn 39ste dat hij Parkinson heeft en Angélique van der Lit heeft vanaf haar 48ste ALS. Als collega’s hadden zij mooie gesprekken over hoe zij met hun ziekte omgingen. Ze deelden hun verdriet, de weg naar acceptatie, de omgang met hun naasten en hun manier om naar de toekomst te kijken en namen het initiatief een bundel samen te stellen. Aan deze bundel hebben meer dan 100 professionals en ervaringsdeskundigen uit Nederland en Vlaanderen meegewerkt.

U kunt dit boek bestellen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het boek kost los € 34,95.


 

Auteur : Kees Vermunt & Koen Lucas
Titel Parkinson & stress


Dit praktische boek verklaart allereerst de invloed van Parkinson op stress, en de invloed van stress op je symptomen. Ze vormen een vicieuze cirkel die alleen maar te doorbreken is aan de stress-kant. En daar helpt de rest van het boek je bij: Met het heldere ‘ONTSPAN-model’ krijg je 7 stappen (waarvan je er vaak maar een paar nodig hebt) om stress te verminderen en daardoor minder last van Parkinson te hebben.
Het is een echt werkboek, waarin duidelijk moeite is gedaan om alles zo beknopt en duidelijk mogelijk te beschrijven. Veel oefeningen, die prima zelf thuis te doen zijn en bij elk hoofdstuk een herkenbare casus van iemand met Parkinson voor wie het model goed heeft gewerkt.

De schrijvers zijn coaches die gespecialiseerd zijn in de uitdagingen rond Parkinson. Het boek is voortgekomen uit hun observatie dat het eerste onderwerp in een coachtraject heel vaak het beperken van stress is.

U kunt het boek bestellen of informatie vragen door een email naar Koen te sturen.


 

Auteur : Kitty Sijmons & Koen Lucas
Titel Minder Parkinson, meer leven


Aan de hand van de ‘reis’ met Parkinson van auteur en ervaringsdeskundige Kitty Sijmons, worden 12 fasen beschreven in het proces van diagnose naar een goed en prettig leven, ondanks de aandoening.

Dat zijn uiteraard niet alle uitdagingen waar iemand met Parkinson tegenaan loopt, maar wel een aantal van de belangrijkste en lastigste, zoals: de schok van de diagnose, erover praten met je omgeving, ontkenning en acceptatie, hulp accepteren zonder de regie uit handen te geven, omgaan met tegenvallers en je richten op een goed leven (i.p.v. op je ziekte).

De 12 hoofdstukken bevatten telkens:

  • een toepasselijk gedicht of uitspraak van Kitty,
  • een verslag van een belangrijke gebeurtenis of fase in haar ziekte- en leerproces,
  • een inhoudelijke toelichting van Koen Lucas en
  • de verwijzing naar een online video-training die de lezer helpt om constructief stappen te maken

Beide auteurs zijn coach, gespecialiseerd in het helpen van mensen met Parkinson. Het boekje is lekker kort gehouden (80 pagina’s A5) en leest makkelijk weg. Het is heel prettig dat ervoor is gekozen om de oefeningen als video-training aan te bieden, want dat maakt het doen van die oefeningen wel erg makkelijk. Een boek en een online training voor de prijs van een pocket.

U kunt het boek bestellen of informatie vragen door een email naar Koen te sturen.

 Dit is een test van Roel

Wilt u helpen?

01. Doneren
fundamenteel
onderzoek 

NL27 RABO 034 11811 61

02. Sponsoren
03. Laat u sponsoren
04. Cadeau bon
05. Kleding kopen
06. Tulp kopen
07. Koop kunst
      Maak kunst
08. Fiets mee
09. Wandel mee
10. Vlieg mee
11. Golf mee
12. Badminton mee
13. Dans mee
14. Muziek maken
15. Vrijwilliger
16. Flessenautomaat
17. Flyer 
18. Artikel in krant
19. Share Facebook
20. Share Twitter21. Share Instagram
22. Share YouTube

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.